Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe ciasteczka bezowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 szt
sól szczypta
cukier drobny 1 i1/2 szkl.
cukier migdałowy 1 łyżka
tarte migdały 5 łyżek
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe ciasteczka bezowe

Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do ubitych białek stopniowo dosypujemy cukier oraz cukier migdałowy cały czas miksując do momentu gdy cukier nie będzie wyczuwalny. Wsypujemy tarte migdały oraz mączkę,mieszamy dokładnie. Masę przekładamy do szprycy i wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ( a właściwie suszymy) w temp. 150 stopni przez 40-50 minut używając termoobiegu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 06.02.2014 16:05
Pyszne ciasteczka,ciekawy przepis,wyglądają bardzo smakowicie,świetny deser.
noninka77 06.02.2014 15:55
pyszne....jedno dla mnie:)
xbasiax 06.02.2014 15:32
fajnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak