Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowa babka z białek

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biłako 6 sztuk
mąka 2,5 szklanki
migdały bez skórki mielone 1/2 szklanki
cukier 1 szklanka
mleko 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
olej 3/4 szklanki
olejek migdałowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowa babka z białek

Białka ubić na sztywną pianę. Wsypać cukier i ubijać jeszcze 4 minuty.
Wlać mleko, olejek migdałowy, olej, wymieszać z masą z białek.

Mąkę wymieszać z mielonymi migdałami i proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodawać do białek, mieszając, aby mąka i migdały połączyły się z masą.

Ciasto wylać do wysmarowanej formy do pieczenia.
Piec w temp. 170 stopni przez około 35-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

6zer
6zer 27.11.2013 10:32
ciekawy pomysł
monisia1977 27.11.2013 06:23
fajnie wygląda
Rysia 26.11.2013 21:54
Smaczny sposób wykorzystania zbędnych białek.
Barbara13 26.11.2013 21:33
super,właśnie zastanawiałam się co zrobić z białek które mam w lodówce:)
Ola1984 26.11.2013 19:14
Fajny sposób na wykorzystanie białek. Pysznie wygląda ta babka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak