Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
masło
6 łyżek -
cukier
0,5 szklanki -
kawa rozpuszczalna
-
aromat waniliowy
-
mąka
1 3/4 szklanki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
sól
-
mleko
1/4 szklanki -
czekolada biała
1 tabliczka
Przepis i sposób przygotowania Miffinki
2) W dwóch łyżkach ciepłej wody rozpuszczamy 2 łyżki kawy.
3) Dodajemy do masła kawę i wanilię.
4) W osobnej misce łączymy sól, mąkę, proszek do pieczenia. Łączymy z mlekiem i masą. Dodajemy czekoladę(ja proponuje malutkie kawałki).
5) Przekładamy do foremek i pieczemy w temperaturze 180-200 stopni przez około 30-40 minut w zależności jak szybko dojdą nasze muffinki.
Smacznego!
Komentarze (1)