Przepis i sposób przygotowania na: Miętusek
2. Krem miętowy: Krem miętowy: Do naczynia wlać kremówkę, mascarpone Zmiksować do otrzymania gęstego kremu. Dodać cukier puder ,wymieszać a na koniec dodać likier miętowy i ponownie wymieszać.. 3. Przełozenie: Przekładc placki kremem dobrze dociskając. Ciasto szczelnie zawinąć w folie spożywcza i wkłozyć na cała dobę do lodówki. 4. Polewa czekoladowa: Masło roztopić w niedużym garnuszku. Zdjąć z palnika, dodać czekoladę, odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać. Poczekać do lekkiego zgęstnienia i wyłozyc na wierzch ciasta. Gdy zgestnieje polewamy delikatnie lukrem zielonym tworząc tzw. esy floresy 5. Lukier miętowy: Cukier ucierac , dodając po parę kropel soku z cytryny i rumu i tyle wody, aby utworzyła się gęsta masa nadająca się do lukrowania.Mozna dodac ewnetulanie szczypte barwnika zielonego by kolor stał sie bardziej wyrazisty. Smacznego:)