Miętówka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięta świeża

    0,5 szklanki
  • wódka

    0,5 l
  • cukier

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miętę opłukać, zalać wódką i odstawić na 2 tygodnie. Potem przetrzeć przez sito (lub zmiksować). 2 litry wody z 4 łyżkami cukru zagotować, ostudzić. Połączyć z przecierem i odstawić na miesiąc. Po miesiącu przecedzić przez bardzo gęste sitko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 28.03.2013 13:06
mm super!!:)
Aneta41 11.11.2012 17:44
bardzo ciekawe
IlonaAlbertos 12.05.2012 23:43
Intensywny kolor. Super :)
Iwusia 07.05.2012 19:23
ojjj ... to ja już lubię :)
Barbara/zuza22_85 09.03.2012 22:36
super, musze spróbować
Iwona51 20.12.2011 09:30
coś dla mnie
rutynka 20.10.2011 10:46
rewelacja!
Monika193 13.11.2010 13:39
to musi być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat