Miętówka

Miętówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięta pieprzowa

    2 dag
  • spirytus

    1/2 litra
  • cukier

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

@ dag mięty zalać 1/2 litra spirytusu. Pozostawić na 24 godziny. Zagotować 3 szklanki wody z 20 dag cukru. Ostudzić i wlać do butelki. Dodać spirytus zlany z liści mięty. Zakorkować. Musi się odstać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Tomasz17 28.03.2011 12:13
ale orzeźwienie :)
halinka1011 14.03.2011 07:48
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat