Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mieszny gulasz z kurkami

5.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe
1 kg
cebula
1 sztuka
kurki
15-20 dag
smalec
1 łyżka
jałowiec
2 ziarna
tymianek
1 łyżeczka
pikantny keczup
1 łyżka
mąka
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mieszny gulasz z kurkami

Mięso ja miałam troszkę łopatki, karkówki i szynki pokroić w dość grubą kostkę, posypać tylko sporą ilością soli i świeżo mielonym pieprzem, odstawić tak na minimum 2 godz. Na patelni rozpuścić smalec i zrumienić na nim mięso pod koniec dodać smażenia dodać pokrojoną w kostkę cebulę i zrumienić razem z mięsem, następnie podlać 1,5 szklanki gorącej wody, dodać rozgnieciony jałowiec i tymianek, przykryć pokrywka i dusić do miękkości mięsa. Kiedy mięso będzie już prawie miękkie odkryć pokrywkę, dodać grzyby i dalej dusić na koniec dodać keczup i zagęścić mąką rozmieszaną w małej ilości wody ewentualnie doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 20.08.2012 17:34
Uwielbiam kurki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak