Mieszny gulasz z kurkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    1 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • kurki

    15-20 dag
  • smalec

    1 łyżka
  • jałowiec

    2 ziarna
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • pikantny keczup

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso ja miałam troszkę łopatki, karkówki i szynki pokroić w dość grubą kostkę, posypać tylko sporą ilością soli i świeżo mielonym pieprzem, odstawić tak na minimum 2 godz. Na patelni rozpuścić smalec i zrumienić na nim mięso pod koniec dodać smażenia dodać pokrojoną w kostkę cebulę i zrumienić razem z mięsem, następnie podlać 1,5 szklanki gorącej wody, dodać rozgnieciony jałowiec i tymianek, przykryć pokrywka i dusić do miękkości mięsa. Kiedy mięso będzie już prawie miękkie odkryć pokrywkę, dodać grzyby i dalej dusić na koniec dodać keczup i zagęścić mąką rozmieszaną w małej ilości wody ewentualnie doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka_B 20.08.2012 17:34
Uwielbiam kurki!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat