MIeszanka sałatek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • roszponka

    kilka liści
  • rukola

    kilka liści
  • sałata zielona

    kilka liści
  • rzodkiewka

    5
  • ogórek szklarniowy

    1
  • ser feta

    1 opakowanie
  • sól

  • pieprz

  • cukier

  • olej

    1/3 szklanki
  • sałata masłowa

    kilka (ciemnofioletowa)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście zielonej sałaty, masłowej sałaty ciemnofioletowej wraz z liśćmi rukoli i roszponki myjemy i szarpiemy. Ogórek szklarniowy myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Rzodkiewki również myjemy i kroimy w kostkę. Ser feta odcedzamy i także kroimy w kostkę, ale drobniejszą. Wszystkie składniki dobrze mieszamy, a na koniec doprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz niedużą ilością cukru, zalewamy olejem i ponownie bardzo dobrze mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia47-47 27.06.2012 09:03
suuuuper
justynab1903 14.03.2012 10:25
uwielbiam takie sałatki :)
Margo1 13.03.2012 11:54
fajne
[email protected] 13.03.2012 09:52
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat