Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kurczak
0,5 szt -
sok z pomarańczy
5-6 łyżek -
sos sojowy
1 łyżka -
czosnek
2 ząbki -
Imbir mielony Prymat
0,5 łyżeczki -
ocet ryżowy
1 łyżka -
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
Papryka ostra mielona Prymat
szczypta -
oliwa
2 łyżki -
rozmaryn
szczypta -
masło
1 łyżka -
sól do smaku
-
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
do smaku -
pomarańcza
0,5 szt
Przepis i sposób przygotowania Mięso z kurczaka w pomarańczach
Kroki postępowania





Po upływie pół godziny z mięsa usunąć pokrywkę i przełożyć na bok plasterki pomarańczy. Naczynie ponownie włożyć do piekarnika i piec aby mięso nabrało rumianego koloru i uzyskało chrupiącą skórkę.
Komentarze (0)