Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mięso z karczochami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczochy
10 szt
wieprzowina
1,5 kg
oliwa
1 szkl
cebula dymka ze szczypiorkiem
1 pęczek
koperek
1 pęczek
cytryny
4 szt
jajko
2 szt
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso z karczochami

1. Karczochy oczyścić, przepołowić i zalać wodą z dodatkiem soku z 2 cytryn.
2. Mięso pokroić na porcje. Podsmażyć na oliwie, podlać wodą i dusić, aż woda wyparuje. Dodać posiekana dymkę, przesmażyć i połączyć z pokrojonym koperkiem i karczochami wraz z wodą.. Doprawić.
3. Resztę soku z cytryny wymieszać z jajkami, wlać do mięsa i wymieszać. Usmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 14.05.2013 12:36
ale pyszności u Ciebie
Ada-Gaba 09.02.2012 07:28
znakomite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak