mięso w warzywach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso bez kości

    30 dkg
  • tłuszcz

    1 łyżka
  • marchew

    1
  • pietruszka

    1
  • por

    1
  • cebula biała

    2
  • seler

    1/2
  • kapusta

    1/2
  • pomidory

    3
  • mąka

    1 łyżka
  • groch

    1 zielony
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso pokroić w drobną kostkę, obrumienić na części tłuszczu, podlać kilkoma łyżkami wody, dusić pod przykryciem. do miękkiego już mięsa dodać pokrojone w słupki warzywa oraz groszek zielony, ugotować. z pozostałego tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę, doprawić mięso. na końcu dodać pokrojone w słupki pomidory, przyprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jastinka 17.04.2012 21:03
ciekawe
Magda60 23.09.2011 22:24
polecam
SyMiki 09.08.2011 18:42
pychotka
SyMiki 30.07.2011 14:26
pychotka
gosia561 13.07.2011 13:34
pomysłowe
kate.500 13.06.2011 08:21
pyszność...
krzycho2 13.05.2011 09:46
super mam ochotę na takie mięsko
Anna133 15.04.2011 13:15
muszę spróbowac
Zoso 10.04.2011 18:38
az zrobiłem się głodny
Iwona51 03.03.2011 14:29
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat