Mięsny tort

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielonej wieprzowiny

    50dag
  • cebula

  • tartej bułki

    3łyżki
  • mleka

    1/5szklanki
  • jajek

    5
  • zielonego groszku i kukurydzy

    po 1/2 szklanki
  • ugotowana marchewka

  • sól

  • pieprz

  • opakowanie ciasta francuskiego

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wyrób z posiekaną cebulą, tartą bułką, jajkiem, mlekiem, solą i pieprzem. Wymieszaj z groszkiem, kukurydzą i pokrojoną w kostkę marchewką. 3 jajka ugotuj na twardo, przekrój na pół. 1/2 masy mięsnej włóż do natłuszczonej małej tortownicy, ułóż połówki jajek, przykryj resztą masy. Piecz 45min. w temp. 220stopni. Rozmrożonym ciastem wylep tortownicę, włóż mięso, przykryj wierzch okręgiem z ciasta. Posmaruj go rozmąconym jajkiem i piecz jeszcze ok. 30min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eli82 05.07.2011 10:19
ciekawe
magical66 16.11.2010 19:31
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat