Mięsny rondelek gajowego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    200 g
  • boczek wędzony

    100 g
  • cebula

    1
  • czosnek

    1
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mięsny rondelek gajowego foto
Żeberka paski dzielimy na mniejsze porcje .Podsmażamy na rumiano z dodatkiem oleju .
Krok 2 - Mięsny rondelek gajowego foto
Dużą cebulę obieramy , kroimy w plastry , dorzucamy do boczku , smażymy na małym ogniu .
Krok 3 - Mięsny rondelek gajowego foto
Boczek kroimy w plastry , dodajemy do pozostałych składników , podsmażamy , aż cebula się zeszkli .Dodajemy też cały , nie obrany czosnek , przekrojony w poprzek ząbków .
Krok 4 - Mięsny rondelek gajowego foto
Całość doprawiamy do smaku , przekładamy do rondelka , ścieramy na tarce dwa ususzone grzybki , przykrywamy i dusimy na małym ogniu około 20-25 minut .W czasie duszenia mieszamy parę razy .
Krok 5 - Mięsny rondelek gajowego foto
Mięso jest aromatyczne , ma grzybowy smak .Podajemy z bagietką lub z chrupiącą bułeczką .Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmacznaPyza 08.10.2013 20:01
nie podlewasz do duszenia ani odrobiną jakiegoś płynu ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat