Mięsno warzywne placki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2-3 szt
  • por

    1 szt
  • papryka

    1 szt
  • pieczarki

    10 szt
  • jajka

    2 szt
  • olej do smażenia

  • mleko

    4 łyżki
  • mąka

    2-3 łyżki
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mięsno warzywne placki foto
Filety pokroić w kostkę lub paski, pieczarki obrać i pokroić na plasterki ., pora pokroić na pół plasterki, paprykę umyć i pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać razem dodać 3 łyżki oleju i doprawić do smaku . Odstawić na kilka godzin lub całą noc.
Krok 2 - Mięsno warzywne placki foto
Do mieszanki warzywno mięsnej dodać mleko i jajka - wymieszać.
Krok 3 - Mięsno warzywne placki foto
Następnie dodać mąkę i bardzo dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Mięsno warzywne placki foto
Na rozgrzany olej kłaść placki średniej wielkości i smażyć z obu stron.
Krok 5 - Mięsno warzywne placki foto
Podawać z ziemniakami lub kaszą i surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat