Mięsne kulki z ciastem francuskim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    300 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyzki
  • jajko

    2 szt
  • pieprz

  • sól

  • koperek

  • cebula czerwona

    1/2 szt
  • cebula biała

    1/2 szt
  • ciasto francuskie

    kilka cm
  • oliwa

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mięsne kulki z ciastem francuskim foto
Cebule obrać, pokroić w kostke i podsmażyć na łyżce oliwy. Koperek drobno posiekać Do mięsa dodać zeszkloną cebulke, koperek, bułkę tartą, jedno jajko i przyprawy.
Krok 2 - Mięsne kulki z ciastem francuskim foto
Z masy mięsnej formowac małe kulki. Ciasto francskie pokroić na cieniutkie paseczki ok 0,5 cm i owinąc nimi kulki mięsne. W wierzchu posmarowac roztrzepanym jajakiem.
Krok 3 - Mięsne kulki z ciastem francuskim foto
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Kulki poukładać na blaszce, na papierze do pieczenia i pieć ok 30 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 07.08.2013 22:27
Prezentują się wspaniale.
Zdzisław 11.08.2012 22:53
pomysłowe te kulki
octo 11.08.2012 21:13
ciekawie wygladaja pewnie tez tak ciekawie smakuja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat