Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięsne klopsiki z ciecierzycą i pietruszką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 250 g
ciecierzyca 250 g
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
pieprz 0,5 łyżeczki
sól 0,5 łyżeczki
natka pietruszki 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
olej rzepakowy 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: mięsne klopsiki z ciecierzycą i pietruszką

Ciecierzycę płuczemy, odsączamy z zalewy i miksujemy. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, pietruszkę i przyprawy. Wszystko dokładnie łączymy. Następnie dodajemy mięso mielone i stopniowo bułkę tartą. Z wyrobionego ciasta formujemy kuleczki. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 18.07.2016 19:58
Pyszne klopsiki
KORAL 18.07.2016 14:31
Wyglądają smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak