Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mięsna patelnia z dodatkiem czerwonej fasolki i pieczarek :)

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone indycze
400 gram
cebula czerwona
2 sztuki
fasolka czerwona
1 puszka
pieczarki
200 gram
przecier pomidorowy
2 łyzki
śmietana 30%
0,5 szklanki
koperek
1\3 peczka
sól do smaku
1\3 łyzeczki
Sklep Prymat
czosnek
2 ząbki
Pieprz czarny mielony Prymat
1\3 łyzeczki
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
1\3 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsna patelnia z dodatkiem czerwonej fasolki i pieczarek :)

Kroki postępowania

1
Cebulę czerwoną kroimy na mniejsze kawałki podsmażamy na patelni.
Krok 1 - Mięsna patelnia z dodatkiem czerwonej fasolki i pieczarek :) foto
2
Kolejno dodajemy zmielone mięso z indyka. Razem podsmażamy .
Krok 2 - Mięsna patelnia z dodatkiem czerwonej fasolki i pieczarek :) foto
3
Pieczarki kroimy w plastry i...
Krok 3 - Mięsna patelnia z dodatkiem czerwonej fasolki i pieczarek :) foto
4
dodajemy do reszty składników . Wlewamy 0.5 szklanki wody i razem dusimy około 15 minut.
Krok 4 - Mięsna patelnia z dodatkiem czerwonej fasolki i pieczarek :) foto
5
Po tym czasie dodajemy czerwona fasolkę oraz dodajemy przyprawy do smaku: pieprz, sól, czosnek, paprykę .
Krok 5 - Mięsna patelnia z dodatkiem czerwonej fasolki i pieczarek :) foto
6
Kolejno dodajemy przecier pomidorowy oraz ...
Krok 6 - Mięsna patelnia z dodatkiem czerwonej fasolki i pieczarek :) foto
7
wlewamy śmietanę kremówkę rozprowadzając ja po wszystkich składnikach. Danie obsypujemy koperkiem . Smacznego :)
Krok 7 - Mięsna patelnia z dodatkiem czerwonej fasolki i pieczarek :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 04.07.2017 19:45
smaczny obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak