Mielony paprykowo- cebulowy

Mielony paprykowo- cebulowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • jajka

    2 szt
  • papryka

    2 szt
  • cebula

    2 szt
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • papryka ostra mielona

    do smaku
  • olej do smażenia

  • bułka tarta

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na odrobinie oleju usmażyć drobno pokrojoną paprykę i cebulę- przyprawić do smaku.
Mięso wyrobić z jajkami i przyprawami- gdy masa jest zbyt luźna dosypać bułki tartej.
Brać porcje mięsa- do środka dać troszkę farszu paprykowo- cebulowego- zakryć mięsem formując kotlet.
Obtoczyć w bułce tratej i smażyć na złoto na rozgrzanym oleju.
Z wierzchu można udekorować pozostałym farszem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

irenka

27.07.2015 20:42
pyszne jedzonko

Franciszek

27.07.2015 17:28
Dobry pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat