Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielony paprykowo- cebulowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jajko 2 szt
papryka 2 szt
cebula 2 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielony paprykowo- cebulowy

Na odrobinie oleju usmażyć drobno pokrojoną paprykę i cebulę- przyprawić do smaku.
Mięso wyrobić z jajkami i przyprawami- gdy masa jest zbyt luźna dosypać bułki tartej.
Brać porcje mięsa- do środka dać troszkę farszu paprykowo- cebulowego- zakryć mięsem formując kotlet.
Obtoczyć w bułce tratej i smażyć na złoto na rozgrzanym oleju.
Z wierzchu można udekorować pozostałym farszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 27.07.2015 20:42
pyszne jedzonko
Franciszek 27.07.2015 17:28
Dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak