Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone ze szczypiorkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 60 dag.
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek usiekany 5-6 łyżek
czosnek 3 ząbki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone ze szczypiorkiem

Kroki postępowania

1
Do mielonego wbijamy jajka.Dodajemy bułkę tartą.Dodajemy do smaku przyprawy.
Krok 1 - Mielone ze szczypiorkiem foto
2
Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.Wyrabiamy mielone aby uzyskało jednolitą konsystencję.
Krok 2 - Mielone ze szczypiorkiem foto
3
Następnie do mielonego dodajemy szczypiorek.Mieszamy.Formujemy kotlety.Panierujemy w bułce.Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Krok 3 - Mielone ze szczypiorkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 19.04.2013 14:35
napewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak