Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z ziołami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone - mieszane 50 dag
cebula 1/2 sztuki
jajko 2 sztuki
bułka czerstwa 1 sztuka
mleko ok 1 szklanka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z ziołami

Bułkę namoczyć w mleku i lekko odcisnąć. Dodać do mięsa z drobno pokrojoną cebulą. Wbić jajka, wymieszać i doprawić ziołami, solą i pieprzem do smaku.

Z masy odrywać małe kawałki, formować kotleciki.
Obtaczać w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Luki 28.05.2013 14:16
wspaniałe mięsko
Krzysztof15 28.05.2013 14:08
przepis wart wypróbowania
Wiesława1 28.05.2013 13:57
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak