mielone z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone drobiowe

    400 g
  • pomidor

    0,5
  • Kukurydza z Puszki

    2 łyżki
  • fasolka szparagowa

    5-6 szt ugotowana
  • papryka czerwona

  • cukinia

    2 krążki
  • papryka żółta

  • cebula

    1 szt
  • mleko

    do namoczenia
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

  • tłuszcz do smażenia

  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • bułka czerstwa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czerstwą bułkę namoczyłam w mleku.

Warzywa pokroiłam w drobną kostkę.

Bułkę odcisnęłam z nadmiaru mleka. Mięso wymieszałam z warzywami i jajkiem. Doprawiłam przyprawą do mięsa mielonego Prymat.

Uformowałam kotlety, obtoczyłam w bułce tartej i smażyłam w głębokim tłuszczu.

Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
luki1984 27.08.2012 12:20
coś nowego :) na pewno pyszne
Rafał10 27.08.2012 09:44
podoba mi się ten pomysł :)
Rafał10 27.08.2012 09:44
podoba mi się ten pomysł :)
anja3107 26.08.2012 23:25
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat