Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone drobiowe
400 g -
pomidor
0,5 -
Kukurydza z Puszki
2 łyżki -
fasolka szparagowa
5-6 szt ugotowana -
papryka czerwona
-
cukinia
2 krążki -
papryka żółta
-
cebula
1 szt -
mleko
do namoczenia -
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
-
tłuszcz do smażenia
-
jajko
-
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
bułka czerstwa
1 szt
Sposób przygotowania
Warzywa pokroiłam w drobną kostkę.
Bułkę odcisnęłam z nadmiaru mleka. Mięso wymieszałam z warzywami i jajkiem. Doprawiłam przyprawą do mięsa mielonego Prymat.
Uformowałam kotlety, obtoczyłam w bułce tartej i smażyłam w głębokim tłuszczu.
Smacznego :)
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się