Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z piekarnika.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 400 g
jajko 1
ziemniak 1
cebula 1 (mała)
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat około 4 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z piekarnika.

Do mielonego mięsa dodaj jajko, startego na tarce, jak na placki ziemniaczane ziemniaka, cebulkę, musztardę, sól i pieprz do smaku, wymieszaj na jednolitą masę- jeżeli jest rzadka dodaj trochę bułki tartej aby masa była bardziej zwarta.
Nabierz odrobinę masy, formuj kotlet, lekko go spłaszczając.
Kotlety ułóż na blasze do pieczenia, piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 30-40 minut.
W czasie gdy kotlety się pieką, można przygotować dalsza cześć obiadu. Nadmiar gotowych kotletów można zamrozić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 04.02.2014 08:10
smaczne danie podano
Mniam 03.02.2014 21:32
Pyszne kotlety.
Cranberry 03.02.2014 20:44
Ciekawy pomysł
gosiag 03.02.2014 20:10
ciekawy ten twój przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak