Mielone z pieczarkami i szpinakiem Zewy

Mielone z pieczarkami i szpinakiem Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    500 g
  • pieczarki

    6 szt
  • szpinak świeży

    1 garść solidna
  • jajka

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • natka pietruszki

    1/4 pęczka
  • bułka czerstwa

    100 g
  • mleko

    1 szk
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    do smaku
  • bułka tarta

    1/2 szk
  • płatki jaglane

    1/2 szk
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć.
Mięso zmielić razem z bułką, cebulą i czosnkiem.
Szpinak i natkę posiekać.
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystko umieścić w misce, dodać jajka i przyprawy i wyrobić masę.
Z masy formować kotlety, obtoczyć w panierce z bułki tartej i płatków jaglanych.
Kotlety smażyć na oleju na rumiano z obu stron.
Podawać z ulubionymi dodatkami, ja podałam z ziemniakami i kiszoną kapustą zasmażaną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat