Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mielone z pieczarkami i szpinakiem Zewy

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa
500 g
pieczarki
6 szt
szpinak świeży
1 garść solidna
jajko
2 szt
cebula
1 szt
ząbki czosnku
2 szt
natka pietruszki
1/4 pęczka
bułka czerstwa
100 g
mleko
1 szk
sól
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku
do smaku
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
1/2 szk
płatki jaglane
1/2 szk
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pieczarkami i szpinakiem Zewy

Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć.
Mięso zmielić razem z bułką, cebulą i czosnkiem.
Szpinak i natkę posiekać.
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystko umieścić w misce, dodać jajka i przyprawy i wyrobić masę.
Z masy formować kotlety, obtoczyć w panierce z bułki tartej i płatków jaglanych.
Kotlety smażyć na oleju na rumiano z obu stron.
Podawać z ulubionymi dodatkami, ja podałam z ziemniakami i kiszoną kapustą zasmażaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak