Mielone z pieczarkami i jaglaną kaszą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatki wieprzowej

    400 g
  • ugotowanej kaszy jaglanej

    1 szk
  • ząbki czosnku

    2
  • pęczek szczypiorku

  • jajka

    2
  • bułki tartej

    3 łyżka
  • pieczarek

    6
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mielone z pieczarkami i jaglaną kaszą foto
Mięso zmielić na drobnym sitku. Cebulę i pieczarki po oczyszczeniu pokroić w kostkę a czosnek przecisnąć przez praskę.
Krok 2 - Mielone z pieczarkami i jaglaną kaszą foto
Szczypior posiekać. Wszystkie składniki na kotlety umieścić w misce, dodać przyprawy i wyrobić masę.
Krok 3 - Mielone z pieczarkami i jaglaną kaszą foto
Na patelni rozgrzać olej. Z masy formować okrągłe kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron.
Krok 4 - Mielone z pieczarkami i jaglaną kaszą foto
Podawać a dowolnymi dodatkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magda24 07.05.2013 14:41
pysznie urozmaicone kotlety
Monika58 07.05.2013 14:28
takie mielone z dodatkami są pyszne
bogusia19 07.05.2013 13:48
pomysłowe połączenia
kriko 07.05.2013 13:29
pysznie wygladają
Luki 07.05.2013 13:18
pychotka takie kotleciki
Wiesława1 07.05.2013 13:09
znakomicie wyglądaja i napewno są warte wypróbowania
Janina 07.05.2013 12:09
Bardzo smaczne
msmors 07.05.2013 12:07
smaczny obiadek
idealme 07.05.2013 11:47
pyszne, na pewno zrobię! :)
dodi 07.05.2013 11:45
super jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat