Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 0,5 kg
bułka 1 szt
jajko 1 szt
cebula 1 szt
pieczarki 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pieczarkami

Mięso wrzucamy do miski, dodajemy jajko, namoczoną w wodzie i wyciśniętą bułkę, doprawiamy majerankiem i solą i pieprzem. Można dodać także papryki czerwonej. Z mięsa formujemy mielone i smażymy na patelni na wolnym ogniu pod przykryciem. Pieczarki kroimy i smażymy razem z cebulą. Można kotlety mielone obtoczyć w bułce tartej przed smażeniem. Podajemy np. z ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.06.2014 11:08
bardzo dobre
Anna169Hosz 24.06.2014 12:48
Lubię takie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak