Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mielone z pieczarkami

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
pieczarki
200 g
jajko
1 szr
ser topiony
50 g
cebula
1 szt
olej
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
przyprawa do mielonego
1 łyżeczka
Koperek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Wrzucamy na patelnie na łyżeczke oleju i dusimy jakies 5 minut pod przykryciem.
Krok 1 - Mielone z pieczarkami foto
2
Dodać serek topiony smazyc ciągle mieszając do momentu az caly serek sie roztopi i zrobi sie gęsta masa. Lekko studzimy, w tym czasie przygotowujemy mięsko. Mięsko wybiermay jakie kto lubi, cebule kroimy w drobną kostke, mieszamy z miesem, jajkiem, i przyprawami. Jeśli masa mięsna jest zbyt rzadka wsypujemy troszke bułki tartej.
Krok 2 - Mielone z pieczarkami foto
3
Formujemy kotlety, najpierw na ręce płaskie placki, na środek nakładamy łyżeczkę farszu pieczarkowego i zamykamy kotleta. Farsz ma się znaleść w srodku. Smazymy na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Mielone z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak