Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
pieczarki 200 g
jajko 1 szr
ser topiony 50 g
cebula 1 szt
olej
sól
pieprz
przyprawa do mielonego 1 łyżeczka
Koperek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Wrzucamy na patelnie na łyżeczke oleju i dusimy jakies 5 minut pod przykryciem.
Krok 1 - Mielone z pieczarkami foto
2
Dodać serek topiony smazyc ciągle mieszając do momentu az caly serek sie roztopi i zrobi sie gęsta masa. Lekko studzimy, w tym czasie przygotowujemy mięsko. Mięsko wybiermay jakie kto lubi, cebule kroimy w drobną kostke, mieszamy z miesem, jajkiem, i przyprawami. Jeśli masa mięsna jest zbyt rzadka wsypujemy troszke bułki tartej.
Krok 2 - Mielone z pieczarkami foto
3
Formujemy kotlety, najpierw na ręce płaskie placki, na środek nakładamy łyżeczkę farszu pieczarkowego i zamykamy kotleta. Farsz ma się znaleść w srodku. Smazymy na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Mielone z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak