Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z marchewką i ryżem z parowaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka gotowane
marchew gotowana
natka pietruszki 0,5 pęczka
cebula
ryż 1 woreczek
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z marchewką i ryżem z parowaru

Kroki postępowania

1
Ugotowane mięso obieramy i mielimy maszynką razem z ugotowaną marchewką.
Krok 1 - Mielone z marchewką i ryżem z parowaru foto
2
Na smalcu podsmażamy obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy do zmielonego mięsa
Krok 2 - Mielone z marchewką i ryżem z parowaru foto
3
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem kucharka. Dodajemy do farszu, doprawiamy do smaku i wyrabiamy.
Z wyrobionego farszu formujemy kotlety i gotujemy w parowarze 20 minut.
Krok 3 - Mielone z marchewką i ryżem z parowaru foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak