Mielone z marchewką i ryżem z parowaru

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    gotowane
  • marchew

    gotowana
  • natka pietruszki

    0,5 pęczka
  • cebula

  • ryż

    1 woreczek
  • pieprz

  • Kucharek przyprawa do potraw

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mielone z marchewką i ryżem z parowaru foto
Ugotowane mięso obieramy i mielimy maszynką razem z ugotowaną marchewką.
Krok 2 - Mielone z marchewką i ryżem z parowaru foto
Na smalcu podsmażamy obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy do zmielonego mięsa
Krok 3 - Mielone z marchewką i ryżem z parowaru foto
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem kucharka. Dodajemy do farszu, doprawiamy do smaku i wyrabiamy.
Z wyrobionego farszu formujemy kotlety i gotujemy w parowarze 20 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat