Mielone z marchewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone z indyka

    70 dag
  • cebula

    1 szt.
  • jajko

    1 szt.
  • mleko

    0,5 szkl.
  • mała marchewka

    10 szt.
  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

  • kajzerka

    1 czerstwa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kajzetke namoczyć w mleku, lekko odcisnąć. Cebulę obrać, posiekać. Marchewki obrać, jeśli są długie przekroić na pół. Mięso mielone wymieszać z kajzerką, cebulą i jajkami, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrobić na jednolitą masę. Podzielić na niewielkie porcję, uformowac owalne kotleciki. Na środku każdego ułożyć marchewkę, dokładnie zalepić. Olej rozgrzać na patelni, usmażyć kotlety z obu stron na złoty kolor. Osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 06.07.2013 16:14
fajny pomysł
kate.500 18.03.2013 20:25
pyszne polaczenie smakow
aga130982 27.06.2012 13:03
smaczne
aga130982 27.06.2012 13:03
smaczne
Grazyna0211 08.07.2011 10:15
pomysłowe
suzana 10.04.2011 15:34
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat