Mielone z kalafiora

Mielone z kalafiora

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4-5 łyżek
  • cebula

  • jajko

    3
  • sól

  • pieprz

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • płatki kukurydziane

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mielone z kalafiora

Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, następnie odcedzamy, odciskamy z wody i jeszcze gorący rozdrabniamy tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem. Do zimnego kalafiora dodajemy jajka, startą na tarce cebulę i bułkę tartą i mieszamy na jednolitą masę. Przyprawiamy do smaku. Płatki kukurydziane rozgniatamy. Z masy formujemy kulki, obtaczamy w płatkach i smażymy na rozgrzanym oleju. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Kejti 11.03.2014 21:57
Ciekawe.Nigdy takich nie jadłam :-)
everay 04.10.2013 11:57
fajny i ciekawy przepis
Janina 04.10.2013 11:25
Ciekawy pomysł;)
ao_12 03.10.2013 22:38
smaczne kotleciki, robię podobnie tylko obtaczam w bułce tartej
6zer
6zer 03.10.2013 21:33
apetycznie wyglądaja
Milena87 03.10.2013 20:56
o bardzo fajny przepis
Karolcia12 03.10.2013 20:34
takiej wersji mielonego jeszcze nie próbowałam
adelajda 03.10.2013 20:25
smaczne mielone :)
iwi 03.10.2013 19:52
Pyszności; )
nutellla 03.10.2013 19:19
ciekawe mielone

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat