Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z kalafiora

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior
Bułka tarta klasyczna Prymat 4-5 łyżek
cebula
jajko 3
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
płatki kukurydziane
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z kalafiora

Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, następnie odcedzamy, odciskamy z wody i jeszcze gorący rozdrabniamy tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem. Do zimnego kalafiora dodajemy jajka, startą na tarce cebulę i bułkę tartą i mieszamy na jednolitą masę. Przyprawiamy do smaku. Płatki kukurydziane rozgniatamy. Z masy formujemy kulki, obtaczamy w płatkach i smażymy na rozgrzanym oleju. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 11.03.2014 21:57
Ciekawe.Nigdy takich nie jadłam :-)
everay 04.10.2013 11:57
fajny i ciekawy przepis
Janina 04.10.2013 11:25
Ciekawy pomysł;)
ao_12 03.10.2013 22:38
smaczne kotleciki, robię podobnie tylko obtaczam w bułce tartej
6zer
6zer 03.10.2013 21:33
apetycznie wyglądaja
Milena87 03.10.2013 20:56
o bardzo fajny przepis
Karolcia12 03.10.2013 20:34
takiej wersji mielonego jeszcze nie próbowałam
adelajda 03.10.2013 20:25
smaczne mielone :)
iwi 03.10.2013 19:52
Pyszności; )
nutellla 03.10.2013 19:19
ciekawe mielone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak