Mielone z jarmużem i pieczarkami

Mielone z jarmużem i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • jarmuż

    150 g
  • pieczarki

    300 g
  • jajka

    2 szt
  • bułka tarta

    2-3 łyżki
  • sól i pieprz

  • masło

  • olej do smażenia

  • ser żółty

    150 g
  • sos grzybowy

    1 op
  • sos pieczarkowy

    1 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mielone z jarmużem i pieczarkami foto
Jarmuż oczyścić i posiekać. Podsmażyć na maśle .
Krok 2 - Mielone z jarmużem i pieczarkami foto
Pieczarki obrać , pokroić na małe plasterki i usmażyć na maśle. Doprawić lekko do smaku.
Krok 3 - Mielone z jarmużem i pieczarkami foto
Ser zetrzeć na tarce i wymieszać z mięsem , pieczarkami i jarmużem
Krok 4 - Mielone z jarmużem i pieczarkami foto
Do masy dodać jajka , bułkę tartą. Doprawić do smaku i wymieszać dokładnie.
Krok 5 - Mielone z jarmużem i pieczarkami foto
Z masy formować małe kulki i smażyć je na oleju z każdej strony.
Krok 6 - Mielone z jarmużem i pieczarkami foto
Sosy przygotować według przepisu na opakowaniu , wrzucić kotlety i chwilę dusić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat