Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone z indyka z sosem pieczarkowym i kaszą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 łyżeczki
bułka czerstwa 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 1 sztuka
mięso mielone drobiowe 1/2 kg
olej do smażenia 6 łyżek
pieczarki 30 dag
cebula 1 sztuka
masło do smażenia 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
śmietana 12% 1 szklanka
kasza gryczana 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: mielone z indyka z sosem pieczarkowym i kaszą

- mielone z indyka dobrze wyrobić z przyprawą,pieprzem,jajkiem,odciśniętą bułką wymoczoną w mleku z wodą,tartą bułką
- na oleju rozgrzanym smażyć mielone kotlety
- w innym garnku na maśle zeszklić cebulę,wsypać pokrojone pieczarki,pieprz,kucharka i smażyć na średnim gazie około 5 minut i mieszać
- wlać śmietanę i gotować do zagęstnienia sosu
-- ugotwany woreczek kaszy podać z sosem i miulonym
- SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 02.04.2015 07:58
pyszne mięsko
w mojej kuchni 13.03.2015 15:25
pyszne danie podano
Motorek 13.03.2015 08:08
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak