Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z indyka z dodatkiem świezego szpinaku- panierowane w słoneczniku :)

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 0,5 kg
szpinak świeży 1 garśc
otręby pszenne 2 łyzki
kasza manna 1 łyzka
jajko 1 sztuka
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyzeczki
sól i pieprz 1\3 łyzeczki
słonecznik łuskany 1,5 szklanki
olej do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z indyka z dodatkiem świezego szpinaku- panierowane w słoneczniku :)

Kroki postępowania

1
Mięso z indyka mielimy .
Krok 1 - Mielone z indyka z dodatkiem świezego szpinaku- panierowane w słoneczniku :) foto
2
Do mięsa dodajmy świeży szpinak oraz...
Krok 2 - Mielone z indyka z dodatkiem świezego szpinaku- panierowane w słoneczniku :) foto
3
dodajemy jajko, otręby, kasze manna oraz przyprawy: czosnek granulowany, pieprz, sól.
Krok 3 - Mielone z indyka z dodatkiem świezego szpinaku- panierowane w słoneczniku :) foto
4
Z masy mięsnej formujemy kotleciki , które obtaczamy w słoneczniku.
Krok 4 - Mielone z indyka z dodatkiem świezego szpinaku- panierowane w słoneczniku :) foto
5
Kotleciki umieszczamy na patelni i ..
Krok 5 - Mielone z indyka z dodatkiem świezego szpinaku- panierowane w słoneczniku :) foto
6
smażymy z 2 stron na oleju . Smacznego :)
Krok 6 - Mielone z indyka z dodatkiem świezego szpinaku- panierowane w słoneczniku :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 05.07.2017 09:34
Ciekawy przepis;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak