Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mielone z indyka i serka

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone z indyka
0,5 kg
ser żółty
20 dag
żółtko jajek
1 sztuka
natka pietruszki
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierowania
olej
do smażenia
bułka czerstwa

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z indyka i serka

Bułkę moczymy w mleku, odciskamy, ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, natkę pietruszki siekamy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Formujemy niewielkie kotleciki, panierujemy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak