Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z groszkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
szynka 20 dag
papryka czerwona 1 sztuka
szczypiorek 1 pęczek
por 1 sztuka
groszek zielony 20 dag
jajko 3 sztuki
mąka 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
tłuszcz do smażenia

Porada

Podawać ciepłe, chociaż zimne są też bardzo dobre.

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z groszkiem

Kroki postępowania

1
Mięso mielone włożyć do miski
Krok 1 - Mielone z groszkiem foto
2
Do tego mięsa pokroić w kostkę szynkę. Następnie dodać paprykę oraz pokrojony w krążki por, delikatnie zamieszać.
Krok 2 - Mielone z groszkiem foto
4
Szczypiorek drobno pokroić i dodać do farszu
Krok 3 - Mielone z groszkiem foto
5
Dodać też zielony groszek. Wszystko razem połączyć, posolić, popieprzyć, można dodać również przyprawę kucharek, aby mielone były bardziej pikantne.
Krok 4 - Mielone z groszkiem foto
6
Jajka wybić do garnuszka, dobrze roztrzepać, dodać mąkę i zrobić z tego lane ciasto.
Krok 5 - Mielone z groszkiem foto
7
Wlać do gotowego farszu, wymieszać
Krok 6 - Mielone z groszkiem foto
8
Formować kotleciki i smażyć mielone na tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Krok 7 - Mielone z groszkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 26.06.2015 19:32
Super mielone.
Aleksandra/Olcia 26.06.2015 13:28
tez takie robię,pycha
Ewelina1991 26.06.2015 10:22
ciekawy przepis ;)
kloruś 26.06.2015 09:44
chętnie bym skosztowała!
Motorek 26.06.2015 08:19
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak