Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z dodatkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone indycze pół kg
musztarda 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 1 szt
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
cebula 1 szt
marchewka 1 szt
rydze
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z dodatkami

*Cebula i marchewka mała
*Garść rydzy świeżych lub mrożonych
Do mięsa mielonego dodaję musztardę, posiekaną cebulkę, bułkę tartą, jajko. W rozdraabniaczu na drobno miksuje odmrożone rydze i marchewkę, całość przekładam do masy mięsnej, wszystko doprawiam solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem. Z mięsa formuje kształt kotletów i smażę z obu stron na rozgrzanym oleju. Podaję z ziemniakami i buraczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kika100 11.03.2014 11:38
smaczne kotleciki
eMMe 07.03.2014 19:11
Super mielone:)
Lidzia 07.03.2014 19:05
Szkoda, że nie mam rydzów.
Agata3 07.03.2014 16:09
fajne:) zjadłoby się takie na obiadek:)
dodi 07.03.2014 15:50
pyszne kotlety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak