Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z cukinią i pieruszką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 400 g
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
jajko 1 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z cukinią i pieruszką

Cukinię zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę i natkę pietruszki posiekać. Wszystkie skłądniki wymieszać dokładnie z mięsem. Doprawić do smaku przyprawą do mięsa mielonego. Formować kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 30.08.2013 13:20
świetny pomysł
rutynka 08.08.2013 12:31
pyszne mielone!
kasienka23 24.07.2013 21:30
lubię takie połączenia!
Kolorowa 24.07.2013 16:26
Uwielbiam mielone z warzywami i ziołami ;)
Janina 24.07.2013 13:56
W takim składzie nie robiłam;)
msmors 24.07.2013 13:55
nie robiłam jescze takiego dania
Paolcia 24.07.2013 13:23
bardzo smaczne :)
halina17 24.07.2013 12:39
Lubię takie połączenie mięsa z cukinią.Cukinię po ztarciu trzeba odcisnąć , bo ma dużo wody.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak