Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone wołowe z warzywami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 500 g
musztarda dijon 1 łyżka
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
bulion wołowy 100 ml
pieczarki 4 szt (duże)
cukinia 1 szt
pomidory 2 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
ser żółty starty 150 g
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone wołowe z warzywami

Wołowinę mielimy na średnich oczkach, dodajemy musztardę i przyprawy utłuczone w moździerzu. Przyprawy razem z bulionem dodajemy do mięsa i dokładnie wyrabiamy. Mięso dzielimy na 4 części, umieszczamy w obręczach (9 cm), robiąc z mięsa 2 cm rant. Cukinię obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy pomidory (bez skóry i nasion, pokrojone w kostkę), zioła prowansalskie, oprószamy solą i pieprzem, mieszamy. Pieczarki kroimy w drobną kostkę, układamy na mięsie. Następnie dajemy cukinię z pomidorami. Na wierzch układamy starty ser. Całość przekładamy na blaszkę i zapiekamy 35 min w temperaturze 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak