Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone według bietki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 500 g
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
bułka czerstwa 1 szt
jajko 2 szt
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone według bietki

Mięso wieprzowe z łopatki albo karkówki zmielić przez maszynkę, dać do miski, do tego dać jajka, bułkę czerstwą namoczoną w wodzie i wyciśniętą, cebulę i czosnek pokrojone w drobną kosteczkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Formułować małe sznycle i smażyć. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 19.11.2012 21:57
świetne
pajbek 14.11.2012 11:21
Pysznie wygląda na talerzu :-)
Poison1988 14.11.2012 11:20
pyszne te mielone :)
adelajda 14.11.2012 10:40
na pewno smaczne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak