Mielone w otrębach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    500 g
  • cebula

    1 mała
  • jajko

  • otręby owsiane

    5-6 łyżek
  • woda

    1/3 szkl
  • sól czosnkowa

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wkładamy do miski, dodajemy startą na drobnej tartce cebulę, jajko,otręby, wodę i przyprawy do smaku.
Dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę, formujemy owalne kotlety, obtaczamy w otrębach i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Przekładamy do rondelka, podlewamy odrobiną wody, przykrywamy i dusimy na małym ogniu ok 5-7 minut.
Podajemy z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat