Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone w otrębach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
cebula 1 mała
jajko
otręby owsiane 5-6 łyżek
woda 1/3 szkl
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone w otrębach

Mięso wkładamy do miski, dodajemy startą na drobnej tartce cebulę, jajko,otręby, wodę i przyprawy do smaku.
Dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę, formujemy owalne kotlety, obtaczamy w otrębach i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Przekładamy do rondelka, podlewamy odrobiną wody, przykrywamy i dusimy na małym ogniu ok 5-7 minut.
Podajemy z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak