Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone w kształcie serca

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 40 dkg
cebula 1 szt
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone w kształcie serca

Kroki postępowania

1
Mięso wieprzowe razem z cebulą mielimy na maszynce.
Krok 1 - Mielone w kształcie serca foto
2
Następnie do mięsa mielonego dodajemy jajko, sól, pieprz, przyprawę oraz bułkę tartą. Starannie łączmy wszystkie składniki.
Krok 2 - Mielone w kształcie serca foto
3
Z masy formujemy niewielkie kotleciki, przy pomocy foremki w kształcie serca formujemy mielone serduszka. Kotleciki smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3 - Mielone w kształcie serca foto
4
Podajemy z ziemniakami i cukinią lub ogórkami.
Krok 4 - Mielone w kształcie serca foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 05.12.2013 16:49
super pomysł na mielone :)
alaaa 30.11.2013 23:17
fajne te serduszka
IKrakowianka 10.11.2013 20:12
ślicznie wyglądają
EmciaPichci 11.10.2013 07:37
haha ale fajne :)
Beata23 04.07.2013 10:31
fajne serduszka
MagdaXXX 10.06.2013 20:20
mniam mniam
dorotka0000025 07.05.2013 11:29
fajny pomysl
kate.500 25.04.2013 23:34
pyszny obiadek
RenataZ-et 05.04.2013 19:42
rewelacyjny pomysł :)
olkaaa 04.04.2013 07:38
bardzo fajne
caralajna 03.04.2013 08:15
najbezpieczniej samemu zmielić mięso :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak