Mielone trójkąty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suche wafle tortowe

  • mięso mielone

    1/2kg
  • bułka czerstwa

    1
  • cebula

    1
  • jajko

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    do smaku
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robimy farsz: do mięsa dodajemy namoczoną i odciśniętą bułkę,jajko,cebulę i przyprawy.Mieszamy.Z wafli wycinamy trójkąty (po 2 na jeden kotlecik).Farsz nakładamy na trójkąt,odpowiednio formując,i przyrywamy drugim trójkątem.Trójkąty obtaczamy w jajku i bułce tartej.Smażymy na oleju z obu stron aż się zrumienią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Koper 20.12.2010 20:25
http://marysiawkuchni.blogx.pl/archiwum,2009,02

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat