Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone ryżowo-pomidorowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
jajko 1 szt
przecier pomidorowy 2 łyżki
sól
pieprz
bazylia
Kucharek przyprawa do potraw
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: mielone ryżowo-pomidorowe

Kroki postępowania

1
mięso mielone wymieszać z ryżem i jajkiem, dodać przecier, przyprawy- wymieszać na jednolitą masę
Krok 1 - mielone ryżowo-pomidorowe foto
2
uformować zgrabne kotleciki, każdy obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju z obu stron
Krok 2 - mielone ryżowo-pomidorowe foto
3
podawać polane ketchupem i posypane zieleniną
Krok 3 - mielone ryżowo-pomidorowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 04.11.2012 22:06
pewnie by mi smakowały:)
kuklik 30.10.2012 10:42
interesujące
owca441 23.10.2012 19:56
ciekawa odmiana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak