Mielone na patyku z grilla

Ifa

Ifa

Mielone na patyku z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowo-wieprzowe

    500 g
  • woda

    100 ml
  • olej

    100 ml
  • sól i pieprz

  • cebula czerwona

    1
  • słodka papryka Prymat

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    1 duża garść posiekanej
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i pietruszkę poszatkuj drobno. Wszystkie składniki wymieszaj z mięsem, odstaw na 30 minut. Mięso formuj na patykach w podłużny walec. Piecz na grillu często przewracając.
Ifa
Na szaszłyki potrzebne będą długie patyki, ok. 4-5 sztuk.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna Woźniak-Gdak

01.08.2016 13:42
Smacznie wyglądają. Wypróbuję przy następnym grillu

Łukasz15

16.07.2016 23:37
Musi być pyszne

Mniam

16.07.2016 22:59
Wspaniałe mięso na grilla.

Iwusia

16.07.2016 22:55
bardzo fajne mięsko

benka

16.07.2016 20:02
Apetycznie wyglądają.

Wiktoria29

16.07.2016 18:02
fajny przepis

KORAL

16.07.2016 16:29
Fajnie wyglądają , chętnie bym ugryzła :)

w mojej kuchni

16.07.2016 16:23
apetyczne grilki

gosia1988

16.07.2016 12:45
Fajne danie na obiad

jagoda5913

16.07.2016 11:19
fajny pomysl

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat