Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone i ciap kapusta

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

mięso mielone wieprzowe 500 g
cebula 1 szt
jajko 1 szt
bułka 1 szt
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat

Lista składników

ziemniaki 1 kg
kapusta kiszona 0,5 kg
przyprawy
boczek 100 g

Porada

Ciap kapusta dla tych co nie wiedzą to połączenie ziemniaków i kapusty kiszonej

Przepis i sposób przygotowania na: mielone i ciap kapusta

Do mięsa mielonego dodajemy posiekana cebule jajko sól pieprz oraz rozmoczona bułke. Całośc zagniatamy na jednolita mase formujemy kulki i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor

ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie, w miedzy czasie kroimy kapustę kiszona i gotujemy. Po zmiekczeniu sie składników odcedzamy z wody i całośc mieszamy razem ( kapusta ziemniaki). Kroimy boczek na małe kawałki i dodajemy do ziemniaków
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pomocnik 05.09.2014 14:53
fajny przepis
kuklik 05.09.2014 14:19
ciekawa kapusta
gusia1000 05.09.2014 11:09
Dobry obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak