Mielone fasolowo-gryczane

Ifa

Mielone fasolowo-gryczane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola czerwona z puszki

    220 g, już bez zalewy
  • kasza gryczana

    100 g, niepalona
  • jajko

    3
  • olej rzepakowy

    1/2 łyżki, z dodatkiem chilli
  • cebula

    1
  • ser feta

    100 g
  • sól do smaku

  • pieprz

    1/2 łyżeczki
  • otręby owsiane

    3-4 łyżki
  • olej rzepakowy do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Fasolę odsącz z zalewy i przepłucz pod zimną wodą. 2 jajka ugotuj na twardo. Kaszę również ugotuj i zostaw do ostudzenia.

2. Fasolę, kaszę, jajka i cebulę zmiel w blenderze na gładką masę, dodaj 1 surowe jajko, pokruszoną fetę, dopraw solą i pieprzem, olejem z chilli, wymieszaj dokładnie. Miskę z masą wstaw na 1 godzinę do lodówki.

3. Z masy formuj kotleciki a każdy obtaczaj w otrębach owsianych, kotleciki usmaż na złoto na oleju rzepakowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
re5pect80 24.01.2017 19:26
Zrobiłem ,ale rozwalają mi się przy smażeniu . Resztę ulepiłem i do piekarnika zobaczymy jak wyjdzie .
Edita 09.01.2017 09:56
fajne mielone
anka1988 02.01.2017 12:28
zdrowa propozycja obiadowa
jagoda5913 02.01.2017 12:13
super propozycja
Madzai 02.01.2017 11:17
pyszny obiadek
AZgotuj 02.01.2017 11:16
Pyszny przepis!:)
Ewelina1991 02.01.2017 09:17
smaczny mielony
Aleksandra/Olcia 02.01.2017 08:46
smakowita propozycja ,można z niego zrobić nawet zdrowego burgera,super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat