Mielone Eweliny.

Mielone Eweliny.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

  • biała kapusta

  • ryż

  • sól

  • pieprz

  • jajko

  • bułka tarta

  • olej do smażenia

  • cebula

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować w osolonej wodzie, kapustę drobno poszatkować. Ryż i kapustę wymieszać z mielonym, dodając bułkę tartą, jajko, cebulę pokrojoną w kostkę i przyprawy. Smażyć na oleju.
Ilość składników według uznania na ile osób chcemy przyrządzić. Ja na pół kg mielonego dają torebkę ryżu i ćwiartkę małej główki kapusty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pacpaw

14.03.2012 20:34
lubię takie mielone

wiola28a

18.02.2012 18:52
Ffajne

traktorek

03.11.2011 13:28
super

Wacław

21.10.2011 22:05
fajny przepis !

Barbara/zuza22_85

12.07.2011 22:27
pycha

MAR3STA

18.04.2011 23:33
apetyczne!

Barbara/zuza22_85

11.04.2011 22:51
fajne

Izabela/bella81

10.04.2011 09:28
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat