Mielone Eweliny.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

  • biała kapusta

  • ryż

  • sól

  • pieprz

  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

  • cebula

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować w osolonej wodzie, kapustę drobno poszatkować. Ryż i kapustę wymieszać z mielonym, dodając bułkę tartą, jajko, cebulę pokrojoną w kostkę i przyprawy. Smażyć na oleju.
Ilość składników według uznania na ile osób chcemy przyrządzić. Ja na pół kg mielonego dają torebkę ryżu i ćwiartkę małej główki kapusty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 14.03.2012 20:34
lubię takie mielone
wiola28a 18.02.2012 18:52
Ffajne
traktorek 03.11.2011 13:28
super
Wacław 21.10.2011 22:05
fajny przepis !
Barbara/zuza22_85 12.07.2011 22:27
pycha
MAR3STA 18.04.2011 23:33
apetyczne!
Barbara/zuza22_85 11.04.2011 22:51
fajne
Izabela/bella81 10.04.2011 09:28
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat