MIELONA ROLADA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    70 dag
  • jajko

    1 szt
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • sól do smaku

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • koperek

    1 łyżka
  • cebulka

    1 szt
  • ser żółty

    20 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku ,gdy zmięknie odcisnąć i dodać do mięsa dodać posiekaną cebulę, pieprz,sól,kucharek i bazylię tyle żeby wam smakowało.Papier do pieczenia lub folię aluminiową posmarować olejem rozsmarować mięso mielone posypać żółtym serem i koperkiem delikatnie zwinąć jak roladę ułożyć na blasze piec ok. 1 godz.w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pawel6 12.04.2011 13:34
super pomysł na roladę mięsną:)
Henryka2 11.04.2011 18:35
Mielone z efektem! Super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat