Przepis i sposób przygotowania na: Metrowiec Joanny
Kroki postępowania
Składniki na ciasto ciemne
1,5 szklanki mąki( odejmujemy 3 łyżki maki zamiast niej dodajemy 3 łyżki kakao)
3/4 szklanki cukru
4 jajka
8 łyżek ciepłej wody
8 łyżek oleju
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
budyń śmietankowy 1 sztuka
margaryna 150 gram
Składniki na ciasto jasne:
1,5 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
4 jajka
8 łyżek ciepłej wody
8 łyżek oleju
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Gotujemy normalnie budyń śmietankowy a potem ostudzony miksujemy ze 150 gram masła i przekładamy chłodne ciasto ciemne i jasne na przemian
Polewa
4 łyżki wody
100 gram masła
4 łyżki cukru
4 łyżki kakao