Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Metrowiec Anny

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
8 szt
cukier puder
30 dag
mąka pszenna
40 dag
olej
20 łyżek
proszek do pieczenia
3 łyżeczki
kakao
2 łyżki
mąka pszenna
2 łużki
masło
1 kostka
mleko
3 szklanki
cukier
1 i 1/2 szklanki
cukier wanilinowy
1 op
mąka pszenna
3 łyżki
mąka ziemniaczana
3 łyżki
żółtko jajek
1 szt
margaryna
1/2 kostki
kakao
1 i 1/2 łyżki
cukier
6 łyżek
woda
1 łyżka
woda
10 (przegotowana, ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Metrowiec Anny

Białka ubić na sztywno. Mieszając dodawać stopniowo cukier i żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i wodę. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej części dodać 2 łyżki mąki a do drugiej 2 łyżki kakaa. Wlać ciasto do dwóch jednakowych blaszek. Piec godzinę w temperaturze 180 stopni. KREM; 2 szklanki mleka zagotować z cukrami, a jedną wymieszać z mąkami i ugotować budyń. Ostudzić, dodać żółtko i masło. Zmiksować. Ciasta pokroić na plastry 1 centymetrowe . Składać na przemian jasny plaster, budyń i ciemny plaster , aż do wyczerpania ciast. POLEWA;margarynę, cukier, kakao i wodę zagotować, zmniejszyć płomień i mieszać aż cukier się rozpuści. Ciasto polej polewą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 16.07.2012 11:39
rewelacja
joanna77 24.07.2011 22:10
robiłam,polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak