Melon w pikantnej marynacie

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Wyśmienity do dań mięsnych oraz wędlin. Połączenie orzeźwiającego melona w słodko-pikantnej zalewie.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • melon

    1 sztuka
  • białe wino wytrawne

    200 mililitrów
  • woda

    200 mililitrów
  • biały ocet winny

    200 mililitrów
  • miód gryczany

    2 łyżki
  • cukier

    1 szklanka
  • płatki chili

    1 łyżeczka
  • imbir świeży

    5 cm
  • Cynamon cały Prymat

    1 sztuka
  • Ziele angielskie całe XXL

    6 sztuk
  • Pieprz czarny ziarnisty To Naturalne

    6 sztuk
  • sól

    0.5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miąższ melona wybieramy specjalną łyżeczką do carvingu, opcjonalnie małą do herbaty.

Przekładamy do słoików.

Ocet zagotowujemy z cukrem, winem, wodą, miodem, papryczką, imbirem pokrojonym w plasterki, cynamonem, zielem angielskim, pieprzem i solą.

Marynatą zalewamy melona, zakręcamy słoiki i pieczemy 25 minut w temperaturze 90°C.

Z podanego przepisu wyszły 4 słoiczki po 150 ml.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy melona dino

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat