Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
melon
1 sztuka -
białe wino wytrawne
200 mililitrów -
woda
200 mililitrów -
biały ocet winny
200 mililitrów -
miód gryczany
2 łyżki -
cukier
1 szklanka -
płatki chili
1 łyżeczka -
imbir świeży
5 cm -
Cynamon cały Prymat
1 sztuka -
Ziele angielskie całe XXL
6 sztuk -
Pieprz czarny ziarnisty To Naturalne
6 sztuk -
sól
0.5 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania Melon w pikantnej marynacie
Miąższ melona wybieramy specjalną łyżeczką do carvingu, opcjonalnie małą do herbaty.
Przekładamy do słoików.
Ocet zagotowujemy z cukrem, winem, wodą, miodem, papryczką, imbirem pokrojonym w plasterki, cynamonem, zielem angielskim, pieprzem i solą.
Marynatą zalewamy melona, zakręcamy słoiki i pieczemy 25 minut w temperaturze 90°C.
Z podanego przepisu wyszły 4 słoiczki po 150 ml.
W przepisie użyliśmy melona dino![]()
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się